marți, 12 februarie 2019

Yuan Yang (Hong Kong)





Ceaiul este extrem de popular în Asia, așadar nu este de mirare faptul că acesta este folosit și pentru prepararea cafelei. Sună ciudat, dar acest tip de băutură este consumată în aproape toate țările din Orientul Îndepărtat. Se amestecă trei părți de cafea neagră cu șapte părți de ceai negru cu lapte, specific Hong Kong-ului. Rezultă o băutură cu multe beneficii pentru organism prin aportul mare de antioxidanți. Aceasta poate fi consumată atât caldă, cât și rece.


Și amuzant este că s-ar traduce de fapt ca unul dintre simbolurile cele mai îndrăgite din tradiția chineză, rața mandarin, cunoscută nu doar pentru frumusețea ei, ci și pentru că sunt pasări care odată ce formează un cuplu, partenerii rămân împreună până la moartea unuia dintre ei. Așa cum se întâmplă în ceașcă și cu laptele, cafeaua și ceaiul într-un amestec armonios și inedit. Iar cei care au avut șansa de a gusta o cană de yuan-yang în orașul care i-a dat naștere spun că atunci când este reușit va fi dulce, plăcut, cu ușoare note amărui, cafeaua simțindu-se bine în fundal. Se bea rece, cu cuburi de gheață sau fierbinte, după gust, perfect pentru micul-dejun sau pentru o gustare.


cafea
Asia este cel mai întins continent de pe Pământ, și de asemenea și cel mai populat. Suprafața lui constituie 8,7% din suprafața totală a Terrei și 29,8% din uscatul acesteia.

Și acum curiozități: 

1. Numele Asia este un mister. Asia se pare că este un nume feminin și înseamnă “soare care răsare”, dar există și teorii care susțin că el este un derivat al numelui Aisha, numele soției preferate a profetului Mohamed. Coincidență sau nu, în mitologia greacă Asia este mama lui Atlas, titanul condamnat să poarte pe umeri cerul.

Imagini pentru mall pentagon shanghai

2. Cele mai mari mall-uri se află în Asia, iar cel mai mare dintre ele există în China și pentru că este mai mult gol decât plin, mulți îl numesc “Orașul Fantomelor”.(La noi e plin și în ziua de Crăciun, nu au deschis unde trebuie😆)




3. Asia este continentul cu cei mai mulți miliardari în dolari. Ea a depășit America în anul 2016, iar în 2018 avea deja cu 234 mai mulți miliardari în dolari decât Statele Unite.

4. 90% din orezul cultivat în lume se consumă în Asia.

5. Deși este cunoscută ca una din cele mai dificile limbi de pe glob, chineza este limba cu cei mai mulți vorbitori nativi. Doar dialectul mandarin are peste un miliard de vorbitori nativi. 

6. Cel mai vechi roman din lume a fost scris tot pe continentul asiatic. Povestea lui Genji este opera lui Murasaki Shikibu, o aristocrată japoneză în secolul XI și este considerat primul roman scris vreodată.

7. Continentul asiatic bate recordul și la cea mai mare floare de pe glob. Inflorescența plantei Rafflesia Arnoldiise găsește în pădurile Asiei de Sud-Est, are diametrul de un metru și cântărește până la 11 kilograme.


8. Toți cei mai înalți 14 munți din lume se află pe continentul asiatic. Fiecare dintre ei are peste 8000 de metri, iar zece din aceste vârfuri se găsesc în Himalaya. 

9. Nu e neobișnuit pentru familiile chineze să-și boteze copii după evenimente importante. În 1992 când China a aplicat pentru organizarea Jocurilor Olimpice din anul 2000, 680 de bebeluși au fost numiți Aoyun care se traduce pur și simplu că “Jocurile Olimpice”. 

10. Conform unei legende răspândite, ceaiul a fost descoperit de către împăratul chinez Shennong în anul 2737 î.Hr. când o frunză de ceai a căzut în apa clocotită. Chinezii consideră ceaiul o necesitate a vieţii.
Imagini pentru ceai chinezesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu