vineri, 15 februarie 2019

Cafea cu Rom, acasa la Bob Marley

Este ultima destinație și apoi ne întoarcem acasă. 😢 Dar, așa cum ați vrut, ultima destinație va fi un paradis: JAMAICA. Yeyyy ❤️😍

Eu personal nu știam prea multe despre aceasta țară, dar iată ce am aflat:
Imagini pentru jamaica


Aici cafeaua se consumă cu o felie de portocală și cu... ROM! Asta sigur va fi pe placul iubitului meu:))


Imagini pentru cafea cu portocala

Jamaica produce una din cele mai scumpe și apreciate cafele din lume: Blue Mountain. Aceasta este dulce, mătăsoasă și greu de cumpărat- Japonia, principala țară consumatoare, cere mai multa cafea decât poate să producă Jamaica. Blue Mountain este considerată regina cafelelor din lume, este o cafea care crește la peste 2000 de metri altitudine în munții cu același nume. Condițiile de cultivare și de recoltare asigură acestei cafele unice un nectar inconfundabil, cu o bogăție și o complexitate aromatică inegalabile. Gustul echilibrat și plin îți rămâne în gură mult timp după ce o bei, satisfăcând chiar și cele mai exigente cerințe. În fiecare ceașcă de cafea Jamaica Blue Mountain regăsim note de ciocolată, plante și condimente.

Imagini pentru cafea blue mountain jamaica


Acum că am aflat cum bem cafeaua aici, hai să vedem ce lucururi interesante descoperim despre acest loc:

- Jamaica, denumită și Insula însorită, este patria romului, a muzicii reggae și a legendarului Bob Marley.
Zic să ascultăm și niște muzică în timp ce citim, nu?



- Jamaica este așezată în America Centrală , în arhipelagul An­tilele Mari, în Marea Caraibelor. Insula Jamaica are forma unui sâmbure de migdală.

- Simbolul Insulei Jamaica este pasărea-vraci, un colibri cu coada bifurcată. Această pasăre nu se regăsește în nicio altă parte a Globului.

- În ultimele decenii, domnișoarelor din Jamaica li s-a atribuit de trei ori titlul de Miss World.(Așa frumoase?😮)

- Este țara cu cele mai multe biserici, mai multe decât orice altă țară din LUME. WOW!!

- Originar din Jamaica, fructul ackee are forma unei pere și se culege doar atunci când este copt foarte bine. Uleiurile din fructul ackee sunt bogate în acizi grași, însă consumul fructului crud poate fi periculos dacă nu știi care e partea comestibilă.
Imagini pentru fructul ackee

- Mâncarea națională este gătită amestecând fructul ackee cu pește sărat. Se mai consumă și fructe de mare, însă sunt recunoscuți în mod deosebit pentru rom, curry de capră și găluște prăjite.

- Peste 200 de specii de orhidee sălbatice cresc în Insula Jamaica. 73 din speciile lor sunt unice în Jamaica. Există 1000 de specii de arbori și 500 de specii de ferigi.


Imagini pentru jamaica


- Marijuana sau "ganja" ,cum i se mai spune în Jamaica, se poate cultiva legal, cu toate astea e consumată de un procent de doar 9.63% din populație.( 
M-au lăsat fară cuvinte...)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu