miercuri, 13 februarie 2019

Café des épices (Maroc)

Marocanii sunt renumiți pentru mâncarea condimentată, iar aceasta practic a fost atribuită și cafelei. Café des Épices sau cafea condimentată este modul lor tradițional de a prepara magica licoare. Aceștia adaugă diverse condimente, cum ar fi nucșoara, piper negru, scorțișoară sau cuișoare. Astfel intensifică aroma cafelei, precum și proprietățile sale benefice asupra sănătății. Aceste condimente amplifică aportul de antioxidanți din cafea și funcționează ca un antidepresiv. Cu alte cuvinte, un mod sănătos și plăcut de a iți începe ziua.


cafea


Istoria cafelei începe cu circa 1.000 de ani în urmă, tocmai în Africa, unde triburile o foloseau ca energizant înainte de confruntările armate. În acest scop nu o beau, aşa cum facem noi astăzi, ci măcinau boabele crude şi le amestecau cu grăsime de animale, rezultând o pastă pe care o modelau, făcând din ea bile pe care le luau aşa cum luăm noi astăzi pastilele.



Sunt sigură că v-am trezit interesul, Maroc este o țară trecută de mulți dintre noi pe lista dorințelor. Pare a fi un loc de poveste. Dar ce știm cu adevărat despre Maroc? Probabil că ştii că este o ţară arabă din Africa de Nord, cu o coastă la Oceanul Atlantic. Imagini din piețele lor colorate pline de materiale vopsite în culori vii sau fotografii cu deșertul și cămilele locului ți-au trecut cu siguranță prin fața ochilor. Mai știai probabil că marocanii vorbesc arabă și franceză și sunt musulmani.
Imagine similară

Ce nu știai însă despre Maroc?

1. „Gladiatorul” s-a filmat în Maroc
Da, Russell Crowe, Angelia Jolie, Colin Farrell, Anthony Hopkins și multe alte vedete de Hollywood au filmat în Maroc.  Cu siguranță ai auzit de „Gladiatorul” și probabil l-ai și văzut dar poate că nu știai că a fost filmat în Maroc. Studiourile de filmare din Ouarzazate sunt cele mai mari din lume și poți face un tur pentru a vedea unde s-au turnat Gladiatorul, Asterix & Obelix, Lawrence of Arabia, Babel și multe alte filme istorice.

Maroc Surf UNESCO Gladiator


2. În Maroc poți vedea cel mai tare spectacol cu stele căzătoare. În noaptea de 12 spre 13 august are loc cel mai impresionant spectacol cu stele căzătoare. În Munții Atlas sau în deșertul Sahara sunt numeroase hoteluri din care poți urmări spectacolul ceresc pentru că acolo e cea mai bună vizibilitate.

3. În Maroc există un oraș albastru. În nordul Marocului, în munții Rif, există un orășel care a fost izolat de restul lumii până în 1920 și s-a păstrat neatins de atunci. Chefchaouen este la poalele muntelui și are pereții văruiți cu nuanțe de albastru, fapt ce-l face să fie o atracție mare pentru turiști.
Imagini pentru maroc oras albastru

4. Simbolul dragostei în Maroc, nu e inima unui om, ci ficatul acestuia. Ha ! " Mi - ai frânt ficatul când ai plecat de lângă mine :))))"

5. Cușcușul marocan este considerat preparatul național. Acesta este făcut din griș granulat, peste care se toarnă un preparat bazat pe carne sau legume.

6. În Maroc ninge și există munți. Este o țară care oferă de toate pentru toți, de la deșert până la canioane, de la plaje până la munți. Cel mai înalt vârf este Jebel Toubkal și are 4265 metri. Deși toată lumea identifică Marocul cu deșertul, relieful predominant este cel muntos, cu munții Atlas în centru și sud și munții Rif la nord. Zăpada ține din noiembrie până în februarie, uneori chiar până în aprilie, în funcție de altitudine. Există chiar și pârtii de schi amenajate.

7. În Maroc o să vezi capre în copaci Între Marrakesh și ocean există plantații de copaci de argan în care ai toate șansele să vezi capre urcate să mănânce semințe. Caprele au un rol important în procesul de producere al uleiului de argan. Primăvara sunt duse pe plantații pentru a ”culege” semințele din copaci. Sucul digestiv dizolvă coaja groasă a semințelor, din excremente este recuperat miezul, apoi prăjit ușor, făcut pastă și presat. Rezultatul final este fie uleiul de argan, fie diferite produse cosmetice.


Capre în copacii de argan

8. Ceaiul de mentă este băutura oficială. 
Ceaiul de mentă este numit și ‘Whisky marocan. Nu, nu conține nici un pic de alcool. Dacă vi se oferă o ceașcă de ceai de către o gazdă sau chiar de către un proprietar al unui magazin, este indicat să acceptați și să-l consumați. Acesta este un semn de ospitalitate din partea lor, deci nu-l refuzați
9.Este nepoliticos să refuzați carnea în Maroc. Ce facem cu vegetarienii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu