luni, 4 februarie 2019

Cafea in Vietnam






 Am auzit cu toții de Vietnam. Aceasta este prima destinație. Hai să aflam câteva lucruri interesante despre acest loc fascinant:
Imagini pentru vietnamsteag

Ținutul Dragonului Zburător, așa cum este supranumit Vietnamul, și-a creat un renume unic între destinațiile turistice din sud estul Asiei. O călătorie în această țară va fi o experiență deosebită, pe care veti dori să o repetați.


Știați că Vietnam este al doilea exportator de cafea din lume, după Brazilia și al doilea exportator de orez din lume după Thailanda? Că una dintre mâncărurile tradiționale se numește Tiet Canh și este făcută din sânge proaspăt de animal? Că Vietnam este principalul producător de nuci caju de pe glob?



Revenind la cafea... care o fi istoria ei aici și cum se bea? Hai să vedem:


Cafeaua a fost introdusă în Vietnam la sfârșitul secolului al 19-lea, de coloniștii francezi. În scurt timp, Vietnam a dezvoltat plantații în zonele muntoase centrale și a devenit un puternic exportator de cafea. Trung Nguyên este un brand domestic major în Vietnam care exportă produsele sale în 40 de țări.


Imagini pentru Trung Nguyên





În Hanoi,capitala, cea mai bună cafea se bea cu gălbenuş de ou. Cum s-a ajuns aici? O criză de lapte, în anii 40, în Vietnam, l-a făcut pe un barman de la hotelul Sofitel Legend Metropole să caute alternative pentru a-l înlocui. Iar cea mai bună soluţie a fost gălbenuşul de ou. Aşa a luat naştere cà phê trúng, cafeaua cu ou. Astăzi, fiul acestuia, Nguyen Van Dao, conduce una dintre cele mai vechi şi mai căutate cafenele din Vietnam, Giang Cafe.


Imagini pentru giang caffe

Spre surprinderea tuturor, nu are gust de ou, ci aduce mai mult a vanilie. Varianta rece, este mai mult un desert, conţine gheaţă şi are gust de îngheţată cu cafea. Dar oul nu este singurul ingredient deosebit în această cafea. Puţin lapte condensat, puţin unt şi puţină brânză sunt, de asemenea, adăugate mixului inedit.





V-a plăcut Vietnam? Fiți pe fază, mâine ne facem bagajele și vizităm o altă locație.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu