vineri, 18 octombrie 2019

Yoga?

   
Imagine similară

   Nu mai stim cum sa respiram corect, o facem superficial! Nu mai stim sa adoptam o pozitie corecta asa ca stam mai tot timpul cocosati! Nu mai stim sa ne relaxam si tot timpul suntem stresati!😞
   Auzim multe persoane care practica yoga. Ce este yoga? O religie? O incantatie? Meditatie? Sport? Un fel de pilates?
Din pacate multe mituri ne fac sa stam departe de o practica benefica.🧘‍♀️
   Hai sa aflam ce este yoga:
   Pentru mulți, în ziua de azi, a vitezei, a multi-tasking-ului, a burnout-ului, yoga înseamnă să stai pe o saltea, să faci câteva mișcări, să îți urmărești respirația și, poate, să afli ceva mai profund despre tine.
   Este ceva benefic, atâta timp cât ne încarcă energetic, ne distanțează puțin de haosul în care trăim și ne aduce mai aproape de noi înșine.🙏
   Termenul de yoga vine din cuvantul Sanskrit ‘yuj’ si inseamna ‘uniune’ sau ‘contopire’. Se refera la contopirea dintre suflet (Jeevatma) si energia universala, Dumnezeu (Paramatma). o practica mai veche de 5.000 de ani; este o combinație intre meditație si exerciții fizice.
   Asadar, ce este yoga? Yoga este un grup de practici spirituale, fizice si mentale sau discipline cu originea in India antica. Parintele ei este Patanjali, cel care a scris Yoga Sutra. Cateodata yoga se intrepatrunde cu invataturi din buddhism si hinduism.

   Asadar, cum ne ajuta yoga?🤔
1.Te pune în conexiune cu corpul tău. Exerciţiile de yoga sunt construite în aşa fel, încât să îţi creşti rezistenţa organismului şi să ajungi să-l cunoşti mai bine.
2.Te poate ajuta să ai un somn mai odihnitor. Există câteva mici exerciţii pe care e bine să le faci înainte de culcare şi îţi vor induce o stare de relaxare.😴
3. Vei avea o postură mai bună. Yoga are câteva exerciţii care îţi vor întării muşchii spatelui şi vei putea să-ţi menţii postura fără probleme.
4.Te vei dezvolta din punct de vedere fizic şi psihic. Întregul scop al acestor exerciţii este de a te ajuta să meditezi în linişte şi într-o stare de perfectă armonie între trup şi minte.
5. Meditaţia îţi poate schimba viaţa în bine. S-a demonstrat că şi doar câteva minute de meditaţie pe zi te vor ajuta să ai parte de mai puţin stres, să fii mai concentrat şi să îţi pui în ordine gândurile.
   Asa cum v-am obisnuit, voi adauga cateva curiozitati interesante despre yoga:
1. Shiva este considerat Zeul Suprem al practicii yoga.
In mitologia hindusa, Shiva este considerat primul guru, care a raspandit practica yoga, impartasind aceasta cunoastere la sapte sfinti (rishis).
Imagini pentru shiva
2. Yoghinii au scris prima carte de pe pamant
Rig Veda este prima dintre Vede si contine mii de imnuri si mantre sanscrite. Este considerata cea mai veche carte din lume, datand din 1500 i.H. sau chiar de dinainte.
Imagini pentru Rig Veda este prima dintre Vede
3. Yoghinii stravechi credeau ca avem un numar limitat de respiratii
Asa ca incetineste ritmul inspiratiilor si al expiratiilor, daca vrei sa ai macar senzatia ca viata ta este mai lunga.
4. Simbolul svasticii nu a fost inventat de nazisti
Prima oara, se spune ca acest simbol a fost folosit de zeul Vishnu si apoi de hindusi. Este simbolul zeului Soare, Surya, si reprezinta cursul zilnic parcurs de Soare. Era folosit ca talisman, pentru noroc.
Svastica, simbolul… norocului! Dacii au folosit-o, la fel și Ștefan cel Mare!
  
 Si acum o intamplare hazlie:

   Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoaneSud-coreeanul Choi Gap-Bok, în vârstă de aproape 60 de ani, era un maestru yoga foarte priceput, practicând această disciplină timp de peste 20 de ani. Pe 12 septembrie 2012, Choi a fost arestat sub suspiciunea de jaf. Ofițerii care l-au arestat l-au dus la secția de poliție din Daegu, Coreea de Sud, și l-au băgat într-o celulă. Potrivit agenției de știri Yonhap, yoghinul nu era străin de viața într-o celulă, deoarece mai fusese condamnat pentru mai multe infracțiuni. Petrecuse în total 23 de ani în spatele gratiilor și își umpluse timpul practicând yoga – o abilitate pe care avea s-o folosească în mod neobișnuit în timp ce se afla în arest.
   Choi a rămas în celula sa timp ce cinci zile, însă, în zorii dimineții de 17 septembrie, și-a uns partea de sus a corpului cu o loțiune și a evadat din închisoare strecurându-se prin fanta pentru mâncare, aflată la nivelul podelei celulei.
   Un investigator a urmărit imaginile video după ce bărbatul a evadat din închisoare și a spus că Choi a reușit să evadeze în mai puțin de un minut, mișcându-se „flexibil ca o caracatiță”. Choi avea 1,62 metri înălțime și fanta pe care s-a strecurat avea aproximativ 15 centimetri înălțime și 45 centimetri lățime.
   A fost în sfârșit găsit pe 22 septembrie, după șase zile de fugă, pe acoperișul unei clădiri de apartamente din Milyang, la vreo 30 de kilometri sud de Daegu, ascunzându-se într-o cutie din carton.


surse:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu