duminică, 12 noiembrie 2017

Cel mai frumos dar!

Sa te bucuri de fiecare zi! Sa iei din magia fiecarei clipe, indiferent că vorbim de o atingere, mirosul de tei înflorit sau o cana de ceai. Sa găsești reușitele acolo unde sunt cu adevărat: in inima ta. Faptul că ești sănătos,la fel ca familia și prietenii tai...asta e tot ce contează.Faptul că ,ai fratele tău ,iubitul aproape și e pace în lume,asta e tot ce contează. Că te poți plimba nestingherit pe strada, că poți privi un film frumos la televizor, că poți dansa și asculta muzica ori ciripitul păsărilor, că există sărbători magice, cum este Crăciunul...că ai un loc de muncă sau ești apt de munca, astea sunt lucruri care contează cu adevărat.
Învățați să scăpați de handicapul numit bani: am ajuns sa nu ne mai bucuram de lucrurile acestea minunate și să promovăm prea mult partea materiala. Ne bucurăm când avem bani sa stam pe șezlong la mare, dar uitam ce cald și fin este nisipul, vrem cu toții să plecăm în alte țări,pe alte plaje,uitand ce locuri frumoase avem și noi. Nu mai repetați fraza :"acolo e mai curat"!Asta tine doar de noi ca educație și de felul în care prețuim locurile și lucrurile pe care le avem. În curând o sa vreți să trăiți pe alta planeta,uitând de verdele pădurii,de apele limpezi și reci, de soare ,de luna,de parfumul florilor.Totul pentru bani.Nu petrecem timp cu familia și copiii noștri pentru că trebuie să muncim sa facem bani.Plecam de langa ei în țări străine din același motiv,uitând că avem doar o viața din ce in ce mai scurta.
Dragul meu prieten: să îți prețuiești familia și prietenii, sa fii recunoscător pentru fiecare zi in care te trezești și soarele rasare, sa te plimbi prin ploaie și să dormi sub cerul liber,sa te joci cu copii tai și să îți săruți soția cu drag. Dragul meu prieten,să mulțumești pentru darul ce l'ai primit: viața!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu