marți, 14 mai 2019

Alte intrebuintari ale cafelei..

http://newss.ro/2016/11/22/nu-mai-arunca-zatul-de-cafea/
   
   Ce mult ne place cafeaua! E excelentă dimineața, când ai nevoie să te trezești la realitate și te îmbie cu mirosul ei. E minunată când te bucuri de savoarea ei într-o pauză de la job și e un pretext inteligent când vrei să petreci timp cu cineva.
   Dar te-ai gândit vreodată că mai poți folosi cafeaua și în alte scopuri?
O poți pune în prăjituri cel mai adesea, dar ține cont că zațul ei poate fi folosit cu succes în rețetele de înfrumusețare și astfel poți economisi banii dați pe soluții scumpe. 

1. Anticelulitic
Acest ingredient reuşeşte mai bine decât oricare altul să stimuleze regenerarea celulară şi să activeze circulaţia sângelui, având totodată rol tonifiant. Rezultatul? Pielea rămâne mai suplă, iar în timp, grăsimile sunt arse.

2. Exfoliant pentru corp și față
Și eu folosesc zațul în acest scop, iar pielea rămâne fină ca a unui bebeluș. Cum se procedează? Foarte simplu: amestec zațul de la o cafea cu câteva picături de ulei de măsline, ulei de ricin și câteva picături de vitamina a uleioasă apoi masez tot corpul cu mișcări circulare și clătesc.

3. Anticearcan
Dacă stimulează circulația sângelui și energizează, atunci clar e foarte bună pentru cearcăne. Faci două comprese cu cafea, le aplici sub ochi și te relaxezi câteva minute. Voila!

4. Strălucire pentru par
Este simplu! Amesteci cafea cu apă, clătești și după 20 de minute clătești din nou cu apă curată. Părul va fi mai strălucitor și mai puternic, iar dacă ai nuanța închisă la păr, aceasta va intensifica culoarea ei.

5. Scapi de punctele negre
Amesteci zațul de cafea cu albuș de ou, masezi fața, lași amestecul să acționeze vreo 15 minute, apoi clătești. Recomandat ar fi să folosești această mască săptămânal pentru a obține rezultatele dorite

Cafeaua mai poate fi folosită și ca îngrășământ pentru plante, poate reda strălucirea mobilierului, poate îndepărta mirosurile neplăcute si este osoluție împotriva insectelor.


Surse:
www.eva.ro
www.dozadesanatate.ro
www.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu