marți, 5 decembrie 2017

Mos Nicolae

Aceasta este o seara magica,spunea ea..
Noi o priveam stand cuminti langa soba in care trosneau lemnele de brad, imprastiind caldura in camera si ascultam povestile ei. In perioada sarbatorilor, avea mereu cate o poveste diferita pentru fiecare seara si ce era mai special, era faptul ca nu le avea scrise nicaieri, ea doar isi amintea din copilaria ei, momente magice.
Fusesem ziua intreaga pe ulita, facand oameni de zapada si alunecand pe derdelus, iar acum aveam nasurile si mainile rosii.Ghetutele noastre erau lustruite si asteptau langa usa sa fie impodobite.Nu va imaginati prea multe, fericirea noastra venea dintr'o portocala, un covrig ,dropsuri mentolate si eugenii. Mirosul acela de portocala nu il voi uita niciodata si de fiecare data cand il simt ,stiu ca e perioada Craciunului.
Bunica noastra, cu ochii blanzi si mainile calde statea langa noi, ca de obicei pe scaunul ei de lemn si ne povestea despre seara din Ajun, cand urma sa impodobim bradul din curte cu ghirlande facute de noi si fructe, cantand in cor colinde.
Curand, genele noastre deveneau tot mai grele, aducand cu ele vise frumoase legate de iarna si bucuria copilariei inocente.
Noapte buna, bunico!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu